• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
Amerikalı Müslüman lider`den Cevzet Soysal`ın ailesine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un 'İn' isimli kitabında yer alan ve Batman'da 1998 yılında polisler tarafından kaçırılarak katledildiği yaklaşık 5 aydır ortaya çıkan Cevdet Soysal'ın faillerinin bulunmaması tepkilere yol açarken, İsviçre`nin Basel şehrinde konuştuğumuz Amerika Zekat Vakfı (Zakat Foundation of America) ve Kuzey Amerika İslam Camiası Dönem Başkanı  (Islamic conventions in North America-ICNA)  İbrahim Halil Demir'den Cevdet Soysal'ın ailesine anlamlı destek mesajı geldi.

“Allah rızası için bakmanızı istediğim iki dava var”

Her ne kadar Amerika`da yaşasa da İslam coğrafyasındaki gelişmeleri yakından takip ettiğinin altını çizen Amerikalı Müslüman lider İbrahim Halil Demir, bir dönem Gülen Grubu`ndan bir heyetin kendisini ziyaret ettiği bilgisini paylaşarak, “Bize ziyarete geldiklerinde, ‘Biz kimseye bir şey yapmadık, bize iftira atıyorlar` dediler. Onlara dedim ki; Allah rızası için bakmanızı istediğim iki dava var. Birincisi Elazığ İhya Der davasıdır ki; aralarında 50 yaşında bir kadının da bulunduğu onlarca kişiye Kermes düzenlemekten, Kutlu Doğum etkinliği tertip etmekten ve İsrail`i protesto etmekten toplamda 150 yıl hapis cezası verildi. İkincisi ise Adıyaman Vahdet Der davası. Onlar da aynı şekilde mağdur edildi. Güneydoğu işlenen birçok cinayet ve faali meçhul olaylar var. Ve olayların meydana geldiği dönemde sizin hareketinizden olan emniyet müdürleri o illerinde görev yapıyordu. Siz bana diyorsunuz ki, ‘Biz suçsuzuz, Zemzem kadar temiziz.` Peki, bu olaylar karşısında bu emniyet müdürleri ne yapıyordu? Bunun sorumlusu kim? Bunların cevabını vermediğiniz müddetçe siz insanların indinde mahkûmsunuz” ifadelerini kullandı.

34 bin 700 kişiyi kim öldürdü?

Elazığ İhya Der, Adıyaman Vahdet Der, Mustazaf Der ve benzeri dava dosyalarının oluşturduğu mağduriyeti gidermeyen hükümeti de eleştiren Demir, resmi kayıtlara göre 35 bin faili meçhul cinayetin olduğunu hatırlatarak, “Diyorsunuz ki Hizbullah Cemaati 300 adam öldürdü. Farz edelim 300 kişiyi Hizbullah Cemaati öldürdü. Peki, resmi kayıtlara göre 35 bin insan faili meçhule kurban gitmiş.  300 kişiyi Hizbullah öldürdüyse, 34 bin 700 kişiyi kim öldürdü? Devletin suç dosyası o kadar kabarık ki; okumaya çalışsak herhalde 100 yılda ancak bitiririz, Allah`tan korkun. Devletin bu kirli çamaşırları ortaya çıkarılmadığı müddetçe, suçsuz yere Cevdet Soysal gibi insanları götürüp günlerce işkence ederek öldürüp gömünler cezalandırılmadığı sürece, bu ülkede ne huzur olur, ne barış olur, ne de gelecekte birlikte yaşanılabilir” uyarısında bulundu.

İbrahim Halil Demir, AK Parti hükümetine komplo kuranların ortaya çıkarıldığı gibi, Cevdet Soysal gibi diğer mağdurların mağduriyetinin giderilmediği müddetçe gerçek bir adaletten söz edilemeyeceğini sözlerine ekledi. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir