• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Hayrın Yolcuları Derneğinden Seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya`da hayırlı hizmetleri ile tanınan Hayrın Yolcuları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği üye ve gönüllüleri dernek binasında düzenlenen seminerde bir araya geldiler.

Bölgenin tanınan alimlerinden İTTİHAD üyesi, Molla Celal Bozdaş`ın konuşmacı olarak katıldığı seminer Muhammed Ali Batı`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Molla Celal Bozdaş`ın konuşma yaptığı seminerde, Müslümanların ataletten kurtulup ciddi manada çalışmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Müslümanların özellikle bu asırda İslam`a gelecek herhangi bir saldırıya karşı kesinlikle karşı durmalarının gerekliliğine değinen Molla Celal Bozdaş, “Allah`a iman eden herkes kendisini İslam`a feda edip, tembellikten uzak durmalılar. Peygamberimiz(sav) Hz Ali`ye diyor ki,` Senin elinle bir insanın iman etmesi, senin için dünya ve içindekilerinden daha hayırlıdır. Peygamberimizin (sav) bu müjdesi bu zamanın gençleri için de geçerlidir. Müslümanların geride ne bıraktıkları değil, önlerinde ahiret için ne götürdükleri çok önemlidirler. Ahiret için yapılan hazırlıklarda en önemli hususlardan biri de ataletten uzak durup azimli bir şekilde çalışmaktır.” ifadelerini kullandı.

Seminer, konuşma sonrası yapılan dua ile sona erdi.  (Recep Fidancı – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir