• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Bursa Edebiyat Günleri sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de edebiyat ve düşünce ortamına taze bir açılım getirmek ve kültür dünyasına yeni nefes alışlar kazandırmak sloganıyla düzenlenen “15. Edebiyat Günleri” Tayyare Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Mustafa Kara’ya ait edebiyat dergilerinden oluşan serginin açılışı ile başlamıştı.

Amerikalı akademisyen, yazar Prof. Dr. Norman Finkelstein bu yıl 15. Edebiyat Günlerinin onur konuğu olarak programa davet edildi.

İsrail’in Filistin’i işgali, Filistin bölgesinin demografik yapısı konularında yazılar kaleme alan bir yazar olan Finkelstein, Türkiye'de Sakarya Üniversitesi’nde misafir akademisyen olarak görev alıyor.

Türkiye’nin 14 farklı ilinden gelen yazar, akademisyen ve şairlerin katılım sağladığı edebiyat günleri etkinliği Bursa’nın muhtelif yerlerinde yapılmış konuşmalar ve şiir dinletileri yer aldı.

Etkinlik kapsamında Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Bursa Anadolu Kız Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çelebi Mehmet Anadolu Lisesinde öğrencilerle şair ve yazarlar buluştu.

Etkinlik süresince yedi oturumdan oluşan konuşmaların yanında Tophane’de şiir akşamı düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde Araştırma Dalında İsmail Hakkı Bursevi Ödülü D. Mehmet Doğan’a, Şiir Dalında Aşık Yunus Ödülü Mustafa Özçelik’e, Şiir Dalında Süleyman Çelebi Ödülü Ali Günvar ve Roman Dalında Ahmet Hamdi Tanpınar Ödülü de Cihan Aktaş’a verildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir