• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Çevre korunacak ekonomi kazanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`da 40 farklı noktaya konulan bitkisel atık yağ toplama makineleri ile atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçilmeye çalışılırken, aynı zamanda yağların biyodizele dönüşümüyle ekonomiye büyük bir katkı sağlanacağı belirtildi.

Bir litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğinin bir gerçek olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, evlerde kullanıldıktan sonra lavabolara dökülerek, yer altı su kaynaklarında kirliliğe yol açan bitkisel atık yağları toplamak için harekete geçtiklerini belirtti.

İlk etapta alınan  40 adet atık bitkisel yağ toplama makinesini BUSMEK Kurs Merkezleri, muhtarlıklar, kültür ve sanat merkezleri ile ilçe belediye hizmet binaları gibi halkın kolay ulaşabileceği noktalara yerleştirildiğini belirten Kontrol Dairesi Başkanlığı açıklamasında, su yüzeyini kaplayarak havadan suya oksijen transferini önleyerek, deniz, akarsu ve göllerin oksijensiz kalmasına böylelikle de balık ve kuş ölümlerine de yol açan bitkisel atık yağların toplanmasıyla, sağlıklı bir çevre yolunda büyük bir atak yapıldığını belirtti.

Atık yağların aynı zamanda lisanslı firma tarafından biyodizele dönüştürülerek yatık olarak kullanılacağı belirtilen açıklamada, “Böylelikle hem çevre korunurken hem de ekonomiye bir değer katılmış olacak” denildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir