• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Gaziantep'te gayrimenkul dolandırıcılığı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te arsa sahiplerine kendilerini zengin olarak gösterip noterde üçüncü kişilere vekâlet verdirip, vekâlet suretini noterden alıp tapu dairesinde arsanın satışını sağlamak suretiyle halkı dolandırdığı iddia edilen 4 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, arsa sahiplerine kendilerini zengin olarak gösterip noterde üçüncü kişilere vekâlet verdirip vekâlet aslını arsa sahibine vererek arsa sahibini bu belge olmadan tapu satışı yapamayacağı yönünde inandırarak, vekâlet suretini noterden alıp tapu dairesinde arsanın satışını sağlamak suretiyle yapılan arazi dolandırıcılığı olayı ile ilgili olarak gayrimenkul sahiplerinin toplam 2 milyon 275 bin TL’sini dolandırdığı ileri sürülen 10 kişi yakalandı.

İhbar üzerine çalışma başlatan polis, A.K, V.D, V.K, E.K, A.Y, I.P, E.Ç, A.Ç, M.A.M. ve H.M. isimli kişileri yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 10 kişiden V.D, E.Ç, A.Y. ve V.K, isimli 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir