• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Gaziantep'te 'Engelliler Haftası' çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Engelliler Haftası kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve engellilerin katılımıyla, Yeşilsu Parkı’ndan Kırkayak Parkı’na kortej yürüyüşü düzenlendi.

Şahin, yürüyüşün ardından Kırkayak Parkı’nda gerçekleştirilen törende,  engellilerin haftasını kutlayarak, engelliliğin bir kader olmadığını söyledi.

Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için çalışmaların devam ettiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

“Engel, elde, ayakta, gözde, kulakta değil. Engel yürekte, kalpte olmasın diye bu yola çıktık. O yüzden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığım zaman sizin yaşamınızı kolaylaştıracak çok önemli yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Özellikle eğitimde, sağlıkta engel tanımıyoruz dedik ve size daha fazla pozitif ayrımcılık yaptık. Üçüncü konu ise istihdamdı. Sizi kalkınmanın bir parçası yapmalıyız ve Cumhuriyet’in 100. yılına engelli, engelsiz bütün kardeşlerimizle beraber yürümeliyiz dedik. Sizin elinizde, ayağınızda, gözünüzde, kulağınızda bir farklılık olabilir. Ama sizin yüreğiniz çok zengin.”

İstihdamda engellilere önemli fırsatlar verildiğine dikkati çeken Şahin, ulaşılabilirliliğin çok önemli olduğuna işaret etti. 

Gaziantep’i engelli dostu bir şehir yapmak istediklerinin altını çizen Şahin, “Bu şehri engellilerimiz için daha kolay yaşanabilir bir şehir yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve arkadaşlarım hepinizin hizmetkârı olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Fatma Şahin, engelli çocuklarla “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyledi.

Öte yandan Engelliler Haftası, sinema şenliği, hayvanat bahçesi gezisi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının gösterisi gibi çeşitli etkinliklerle devam edeceği belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir