• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Hilvanlılar ilçeye yeni imam hatip istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan'da İmam Hatip ortaokulunun ilçe merkezine uzak olmasında dolayı çocuklarını gönderemediklerini belirten ilçe halkı, ilçe merkezinde biri kız biri erkek olmak üzere İmam Hatip Ortaokulu açılmasını istedi.

Hilvan'da bulunan mevcut "İmam Gazali İmam Hatip Ortaokulu"nun şehir merkezine uzak ve Karayolu güzergahında olmasının kendilerin endişelendirdiğini belirten halk, bundan dolayı çocuklarını bu okula gönderemediklerini söyledi.

Öğrenci velilerinden Ömer Karataş, İmam Hatip Ortaokulu`nun şehir merkezine yaklaşık 3 kilometre uzak olması ve özellikle E5 karayolu güzergahında olmasından dolayı okula kayıtlı 2 çocuğunu, rahatlıkla okula gönderemediğini ifade etti.

Aynı sorunu yaşadıklarını belirten veliler Mevlit Atmaca ve İsmail Cengiz ise, kız ve erkeklerin aynı binada eğitim görmelerinin de kendilerini rahatsız ettiğini dile getirerek sorunun çözümü için ilçe merkezinde biri kız biri de erkek olmak üzere 2 İmam Hatip Ortaokulunun açılmasını istediklerini belirttiler.

Hilvan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği  (HİLİM-DER), ilçe merkezinde İmam Hatip Ortaokulu açılması için İmza ve dilekçe kampanyası başlattı.

İlçedeki İmam Hatip Ortaokulunun şehir merkezine uzak olmasından dolayı velilerin çocuklarını İmam Hatip Okuluna göndermediğini belirten Hilvan Hilim-Der Başkanı M. Can Yardımcı, çocuklarını o okula gönderenlerin ise, okulun karayolu güzergahında olmasından dolayı korku yaşadıkların söyledi.

Yardımcı, dernek olarak öğrenci velilerinin taleplerini göz önünde bulundurarak böyle bir kampanya başlattıklarını ifade ederek sorun çözülene kadar bunun takipçisi olacaklarını belirtti.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir