• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Aktivistler Gazze`ye doğru yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'ye yönelik ablukayı kırmayı amaçlayan İsveç ve Norveçli aktivistler, balıkçı teknesiyle İsveç'in Göteborg şehrinden yola çıktı.

İsrail asıllı İsveç vatandaşı Dror Feiler'in de aralarında bulunduğu İsveç ve Norveçli 13 aktivist, insani yardım malzemesi yüklü "Marianne" isimli balıkçı teknesiyle haziran ortasında Gazze'ye varmayı planlıyor.

Marianne'nin medya sorumlusu Mikael Karlsson, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmak için yeni bir girişimde daha bulunduklarını söyleyerek "Umarım bu sefer Gazze'ye vardığımızda, İsrail bizi engellemez" dedi.

Karlsson, İsrail askerleri tarafından özellikle Filistinli balıkçılara uygulanan zulmü protesto etmek için balıkçı teknesiyle yola çıktıklarını belirterek "Eğer İsrail ablukasını kırar ve Gazze'ye ulaşırsak, gemiyi Filistinli balıkçılara hediye edeceğiz" diye konuştu.

Mikael Karlsson, Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargo kesin bir şekilde ve şartsız olarak sona erene kadar her yıl sefer düzenleyeceklerini ifade etti. Teknelerine, Akdeniz açıklarında başka gemilerin de katılmasını beklediklerini belirten Karlsson, hangi ülkeden ne kadar gemi katılacağı yönünde net bilgilerinin olmadığını söyledi.

Mavi Marmara gemisinde ölen Türk vatandaşlarını da unutmadıklarını vurgulayan Karlsson, Gazze'ye vardıklarında Mavi Marmara gemisini yeniden dünyanın gündemine getirmek için çeşitli anma törenleri yapacaklarını sözlerine ekledi.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan beş gemi 2008 yılında ablukayı denizden kırmayı başarmıştı. Ancak İsrail, 2010 yılında yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldırı düzenlemiş, bu saldırıda 10 Türk hayatını kaybetmiş, 50'den fazla kişi yaralanmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir