• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Salah: Stratejimiz İşgale Karşı Direniştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Siyonist yönetimin son dönemde parlamentosunda ele aldığı ırkçı kanun maddelerinin öncelikle bireysel, genel olarak da toplu bir şekilde Filistinlileri bu topraklardan göç etmeye zorlamayı amaçladığını belirtti.

Salah, Ürdün`de çıkan El-Ğad gazetesinin kendisiyle yaptığı ve dün (05 Nisan Salı) yayınlanan röportajda, terör yönetiminin Filistin halkına karşı sürdürdüğü zulümler nedeniyle üçüncü intifadayı uzak bir ihtimal olarak görmediğini belirterek şunları ifade etti: “Siyonistlerin kanunlaştırmak istediği bir dizi madde 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki direniş liderlerinin vatandaşlık hakkını geri almayı amaçlıyor. İşgal yönetimi sopa yardımıyla bu maddeleri uygulamak ve büyük felaket `Nekbe`nin anılmasını tamamıyla engellemek istiyor.”

Yeni yasaların çok tehlikeli ve sinsi olduğunu belirten Raid Salah şöyle devam etti: “Filistinli her birey nerede olursa olsun; evinde, iş yerinde, okulunda ve çarşıda bu yasaların kendini takip ettiğini hissedecek. 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşayan Filistinlilerin önünde tek bir yol var. O da işgale, vahşete ve barbarlığa karşı direniş stratejisidir. Ya izzetimizle yaşar veya şehit olarak toprağa gömülürüz.”

fiem

Bu haberler de ilginizi çekebilir