• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Böbrek hastası genç böbrek bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar`a bağlı Saraççeşme (Köyü) Mahallesi`nde ikamet eden 19 yaşındaki Ferhat Kılıç (19) isimli genç, bir yıl önce diş ağrısı nedeniyle gittiği Kızıltepe Devlet Hastanesi`nde tansiyonun düşmesi nedeniyle yapılan acil müdahalede böbreklerinden rahatsız olduğunu öğrenmiş ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi hastanesine sevk edilmişti.

“Diş için gitti böbrek hastası olduğunu öğrendi”

Yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edilen Ferhat, fakültede yapılan tedavi sonrası 2 böbreğinin de iflas ettiğini öğrenmiş ve tedavi olmak için yetkililerden yardım talebinde bulunmuştu.

“Tedavisinde tek yol böbrek nakli”

Ceylanpınar`da çiftçilik yapan 8 çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olan Ferhat, hastalığının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen tedavi olamadığını ve o günden bu yana Diyarbakır ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültelerine tedavi olmak için gittiğini fakat tedavisinde tek yolun böbrek nakli olduğunu belirtti.

“Durumu daha kötüye gitmeden nakil olması gerekiyor”

Ferhat`ın yaşama şansının böbrek nakli olduğunu dile getiren baba Mehmet Kılıç, bu gün için durumunun ağırlaşması durumunda Ferhat`ın kurtarılamayacağı ihtimalinin olduğunu söyledi.

Mehmet Kılıç, “Yani, durumu daha kötüye gitmeden nakil olması gerekiyor. Çocuğuma bu fırsatın verilmesini istiyorum. Yoksa Ferhat`ı göz göre göre kaybedeceğiz” dedi.

“Organ nakli için biraz daha duyarlı olunmalı”

Beyin ölümü gerçekleşen hastaların yakınlarına da seslenen baba Mehmet Kılıç, yakınları yitirenlerin bu konuda daha duyarlı olmalarını ve organ nakline izin vermelerini istedi.

Mehmet Kılıç,  “Onlara sesleniyorum. Yakınlarının organlarını bağışlasınlar. Onların organları bizim çocuklarımızda hayat bulsun. Çocuklarımızın, gözlerimizin önünde, böyle bir fırsat varken ölmesini istemiyoruz. Ferhat'lar ölmesin. Anneler, babalar acı çekmesinler. Çocuklarımızı yaşatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

“Tüm aile fertleri Ferhat`a bir böbreklerini vermeye hazır ama….”

Tüm aile fertleri ve bütün akrabalarının Ferhat`a bir böbreklerini vermeye hazır olduklarını belirten Anne Nezahat Kılıç ise, ancak böbreklerinin Ferhat için uygun böbrek olmadığını söyledi.

“Buna hangi annenin yüreği dayanır?”

Anne Nezahat Kılıç, “Bu çaresizlik karşısında ne yapacağımızı bilemez olduk. Oğlum her gün gözlerimin önünde eriyor. Buna hangi annenin yüreği dayanır? Devlet yetkililerine sesleniyorum, ne olur sesimizi duyun. Bizim yerimizde sizler de olabilirdiniz, bu acıyı yaşayanlar bilir. Gerekli bütün yerlere müracaat ettik ancak hiç bir yerden olumlu cevap alamadık ‘` ifadelerini kullandı.

Kılıç ailesi, umutlarını hiç kaybetmediklerini ve bir gün mutlaka bir böbrek bulacaklarına inandıklarını söyledi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir