• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Üreticiye alternatif soğuğa dayanıklı fiğ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yem ihtiyacını karşılamak ve alternatif ürün arayışı içindeki üreticiyi doğru yönlendirmek amacıyla Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen ‘Adi Fiğ Çeşitlerinin Tanıtımı’ projesi kapsamında “Tarla Günü” düzenlendi.

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün katkılarıyla ‘Tarla Günü’ dolayısıyla Menderesli üretici Fikri Beşirli’nin arazisinde ‘Doruk’ adlı çeşidin tanıtımı yapıldı.

Çiftçi Beşirli’nin arazisine geçtiğimiz Kasım ayında deneme amaçlı olarak 1 dekar karışımsız,  1 dekar da arpa ile karışım yapılarak ekim yapılmış,  tarla hazırlığından hasada kadar geçen süre içerisinde hasat kontrol edilmişti.

Proje sorumlusu Dr. Hüseyin Özpınar, yaptıkları proje çalışması hakkında bir değerlendirmede bulunarak, “Yetişme dönemi boyunca fiğ tarlasını takip ettik. Kışın yaşanan soğuk ve donlardan etkilenmeyerek bugüne kadar ulaştı. Diğer fiğ tarlalarında ise zarar büyük oldu. Doruk adlı fiğ çeşidi dane ve ot verimi yüksek, soğuğa dayanıklı ve boyunun yüksekliği ile ön plana çıkıyor.” dedi. (Muhammed Yıldız – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir