• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Türkiye Dergi Fuarı başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl okurların, dergi takipçilerinin ve dergicilerin artan ilgisiyle yapılmaya devam eden dergi fuarına bu yıl 150’ye yakın dergi katılıyor. Geçen yıldan beri yurt dışından dergilerin de katıldığı fuar boyunca dergilerin yazarları, editörleri dergi dostlarıyla buluşacak.

Dünyadaki ilk ve tek dergi fuarı olma özelliği taşıyan fuara gelen herkese geçen yıl olduğu gibi bir de “Dergiler Kitabı” hediye ediliyor. Üstelik her derginin kendi standında okurlarına sundukları hediyeler ve sürprizler de cabası. Trende söyleşiler, Sirkeci Garının tarihi ve estetik bekleme salonunda konferans, panel, müzik dinletileri ve dergiciliğin enleri töreninin  yapılacağı Türkiye Dergi Fuarında 7’den 70’e herkesi ilgilendirecek bir şey mutlaka var!

Ana tema: Resmi Tarihle Yüzleşmek!

12 Mayıs Salı günü saat 13.00’de açılacak olan 6. Türkiye Dergi Fuarı’nın bu yılki teması da dergilerin varlık sebeplerine uygun: “Resmi Tarihle Yüzleşmek” Cemil Meriç’in deyimiyle “hür tefekkürün kaleleri” olan dergiler, Türkiye tarihi boyunca ezberlerin sorgulandığı, büyük düşüncelerin kendisinde filizlendiği, sistemle ve tarihle hesaplaşılan mecralar olmuşlardır. Bu yılın sergisi de ana temaya uygun olarak seçilmiş. Dergiler önce kendi geçmişleri ve hatalarıyla yüzleşiyor: “Dergicilerin Hata Defteri: Ah şu tashihler!” Çocuk dergilerinden, gençlik dergilerine, edebiyat dergilerinden, akademik dergilere, güncel dergilerden, mizah dergilerine fuara katılan dergilerin eski sayılarındaki “efsanevi” hatalarını tespit edip sergiledikleri sergi mutlaka ziyaret edilmeli!6. Türkiye Dergi Fuarı 17 Mayıs 2015 tarihinde artık gelenekselleşen “Dergiciliğin En’leri Ödül Töreni” ile kapanacak.

Fuar altı gün boyunca 09.30 – 21.00 saatleri arası ücretsiz ve herkese açık olacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir