• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Gaziantep'te 27 hafız icazet aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil Kongre Merkezinde düzenlenen hafızlık törenine Hoşgör Fatih Kur’an Kursu’ndan mezun olan öğrenciler için düzenlenen programa Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Mustafa Efe’nin yaptığı program, Din hizmetleri uzmanı Davut Kaya ve Hafız Mehmet Bilir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Hoşgör Tasavvuf Musikisi Korosu mini bir konser verdi.

‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir’

Hafızların tekbirlerle salona girmesiyle gözyaşlarına hâkim olamayan misafirler duygulu anlar yaşarken, programda yapılan konuşmalarda ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir’, ‘Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı ezberleyenlerdir’ hadislerine vurgu yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Program Geliştirme Daire Başkanı Hâfız Cafer Tayyar Doymaz programda bir konuşma yaparak, hâfızlık yaptığı yıllardan örnekler vererek, hâfız olmasına vesile olan hocasından, dedesinden ve vesile olanlardan rızalık istedi. Belge alan hâfızlara ise nasihatler bulundu.

Programda bir selamlama konuşması yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Hafızlığın Allah katındaki değerinden bahsederek, halkımızın hafızlığa daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyleyedi.

Programda ayrıca kurs tarafından hazırlanan “Hâfızlık nedir?” konulu hazırlanan bir röportaj gösterimi izlendi. Hâfız Mustafa Efe, Hâfız Mehmet Bilir,  Hâfız Mustafa Kızılcaoğlu ve Din hizmetleri uzmanı Davut Kaya’nın Kur’an tilavetleri ile salonda manevi bir atmosfer yaşandı.

Program dua ve hafızların belgelerini almasıyla sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir