• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
`Katiller ve Gömüldüğü Yer Belli Olduğu Halde Adım Atılmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da 17 yıl önce polis tarafından kaçırılarak katledildiği ortaya çıkan Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahit Soysal, Hükümet yetkililerin, 4 aydır konuyla ilgileneceğini söylemesine rağmen katillerin ve babasının gömüldüğü yerin belli olmasına rağmen herhangi bir adım atmadığına tepki gösterdi.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun`un  'İn' isimli kitabında yer alan ve Batman`da 1998 yılında polisler tarafından kaçırılarak katledildiği yaklaşık 5 aydır ortaya çıkan Cevzet Soysal'ın oğlu Mücahit Soysal, hükümetin konuyla ilgileneceğini söylemesine rağmen, şu ana kadar hiçbir girişimde bulunulmadığını söyledi.

Babası Cevzet Soysal`dan 9 Kasım 1998`den beri haber alamadıklarını söyleyen Mücahit Soysal, “Bundan 17 yıl önce, dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun`un  “İn” adlı kitabında babamın katledildiğiyle ilgili bir bilgiye ulaştık. Kitapta babamın kaçırılıp işkenceyle katledildiği yazıyordu. Konuyla ilgili savcılığa ve Başbakanlığa başvurduk. TBMM İnsan Hakları İzleme Komisyonuna mektup gönderdik. Gerekli tüm işlemleri yapıp başvurduk yalnız kimse ilgilenmedi. Başbakanla bizzat kendim görüştüm. Kendisi, bu olayla ilgileneceğini ve açığa çıkaracağını söylemişti ama halen daha bir gelişme yok.” dedi.

“Babamın katledilme olayı görmezden geliniyor”

Yetkililerin ilgileneceklerini söylediklerini ama üzerinden 4 ay geçmesine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğine tepki gösteren Soysal, “Hiç kimseden herhangi bir adım atılmadı. Yetkililerin bize yardımcı olacağını söylemesiyle babamın bir mezarının olacağı umudunu taşıdık. Ama babamın katilleri ve gömüldüğü yer belli olduğu halde yetkililer herhangi bir adım atmıyor. Polis, babamın katledilmesiyle ilgili tüm bilgileri savcılığa bildirilmesine rağmen herhangi bir adım atılmıyor. Bu sıkıntılı günlerimizde devlet yetkilileri bizi yalnız bırakıyor. Adeta babamın katledilme olayı görmezden geliniyor. Türkiye vatandaşı değilmişiz gibi bize davranılıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Babamın mezarı bulununcaya kadar bu işin takipçisi olacağız”

Bir an önce Beşiri kırsalında işkenceyle katledilip Kıradağı, İnpınar ve Örmegöze üçgeninde gömülen babasının yerinin bulunup kazı çalışmasının başlatılmasını isteyen Soysal, “Devlet yetkilileri, gerçekten halkın sorunlarıyla ilgilendiklerini iddia ediyorlarsa kısa sürede kazı çalışmasını başlatmaları gerekiyor. Eğer bizleri Türkiye vatandaşı olarak kabul etmiyorlarsa bunu açıkça söylesinler ve insanlar arasında ayrım yaptıklarını dile getirsinler. Cumhurbaşkanının korumasına da mektup verdim ve ondan da daha bir cevap gelmedi. Babamın bir mezarının olacağı umudunu taşıdık ama maalesef görüyoruz ki o umudumuz da boşa gitti. Yetkililer, ilgileneceklerini söylemelerine rağmen ilgilenmiyorlar. Babamın mezarı bulununcaya kadar bu işin takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.   (M.Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir