• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Batman KDÇH Hastanesi sezaryen ortalamasının altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi diğer hastanelere göre sezaryen oranının ortalama değerinin altında olmasından dolayı Sağlık Bakanlığı Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Doğan Ünal tarafından hastane yöneticilerine teşekkür yazısı gönderdi.

2014 yılı primer sezaryen oranlarının değeri ile ilgili bilgi veren Ünal, “Bu değerlendirme sonunda ülkemiz 2014 yılının primer sezaryen oranının yüzde 26,80 olduğunu bildirilmiştir. Bu çerçevede Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi doğum istatistiklerine bakıldığında 2014 yılı için primer sezaryen oranınızın yüzde 13,2 olduğu görülmüştür. Sizin gurubunuzdaki hastaneler arasındaki ortalama değerin altında olduğu görülmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Ünal, “Kurumunuzun sezaryen oranlarının izlenmeye devam edileceğini ve ortaya çıkan sonuçlarla ilgili olarak değerlendirmelerin yapılarak gerektiğinde tedbirlerin alınacağının bilinmesini rica ederiz. Sezaryen oranınız dikkate alındığında normal doğum yöntemindeki başarınız ve ülkemiz sağlık sistemine verdiğiniz katkılar için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.” dedi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir