• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Evren`e taziye yayınlanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12 Eylül 1980 askeri darbesinin mimarı Kenan Evren için devlet zirvesinden ve siyasi liderlerden taziye mesajı gelmedi.

Danıştay`ın kuruluş yıldönümü ve Anneler Günü nedeniyle mesajlar yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenan Evren`in adını anmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile muhalefet liderlerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı da taziye mesajı yayınlamadı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer partilerin tavrı da aynı oldu.

Genelkurmay Başkanlığı da internet sayfasının ‘Güncel duyurular` bölümüne dün yeni mesajlar ekledi. Ancak arasında eski Genelkurmay Başkanı Kenan Evren`in ölümüne ilişkin bir mesaj yer almadı.

DEVLET TÖRENİ YAPILACAK

Ancak Evren, yargılandığı davanın dosyası Yargıtay'da bekletildiği için devlet töreniyle gömülecek. Evren'in Devlet Mezarlığı'ndaki Cumhurbaşkanları için hazırlanan bölümde mezarı kazıldı.

Evren'in ölmesinin ardından nereye ve nasıl defnedileceği de tartışmalara sebep olmuştu. 12 Eylül Mağdurları Girişimi adına yapılan başvuruya Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER'den verilen cevapta Kenan Evren'e devlet töreni düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Halihazırda yürürlükte olan 2.12.2006 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Cenaze Töreni Yönetmeliği"ne göre, vefatları halinde tüm eski Cumhurbaşkanları için ulusal cenaze töreni düzenlenmesi öngörülmektedir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir