• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Cenevre`de Suriye Görüşmeleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CENEVRE - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile bir araya geldiği bildirildi.

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye görüşmelerinin 6'ncı gününde BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, çeşitli kesimlerle yaptığı görüşmelere devam ederek, bu kapsamda PYD Eş Başkanı Müslim ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

De Mistura'nın ayrıca Suriye'deki özel televizyon kanalı Orient TV kanalı sahibi iş adamı Gassan Abbud ve beraberindeki heyetle görüştüğü kaydedildi.

Görüşme sırasında de Mistura, toplantıların Suriye içinden ve dışından gelen tüm kesimleri dinleme fırsatı oluşturulması amacıyla yapıldığını belirtti.

Geçen hafta görüşmelere başlayan de Mistura, Suriye görüşmelerine rejim dışında 40'ın üzerinde Suriyeli grup ile yaklaşık 20 bölgesel ve uluslararası aktörün davet edildiğini ve bunlar arasında Suriye'ye komşu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi üyeleri, siyasi ve askeri aktörler, Suriyeli kadınlar, kurban yakınları, siviller, diaspora temsilcileri ve dini liderler olduğunu ifade etmişti.

Elçiler ve uzmanlar seviyesinde taraflarca ayrı ayrı yapılan Suriye görüşmelerinin 4-6 hafta sürmesi bekleniyor.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir