• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Windows tarihe karışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazılım devi Microsoft, Windows`un 10. sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hem tablet, hem bilgisayar hem de telefon sürümü bulunacak olan Windows 10, bu ismi taşıyan son işletim sistemi olacak.

Konuyla ilgili açıklama firma yetkililerinden Jerry Nixon`dan geldi. Nixon bir etkinlikte yaptığı konuşmada Windows 10`un Windows`un son sürümü olacağını açıkladı. ‘Windows 10`u piyasaya sürüyoruz ve bu yeni sürüm Windows`un son sürümü olacak. Hala Windows 10`u geliştirmeye devam ediyoruz` diyen Nixon, yeni bir dönemin ipucunu da verdi.

Microsoft`un önümüzdeki dönemde Windows`u ayrı bir yazılım yerine bir servis olarak sunacak. Bu sayede işletim sistemini bir kez satın alanlar (muhtemelen ücretsiz) güncellemelerle kullanmaya devam edecekler. Yeni işletim sistemi benzer bir şekilde güncelleniyor. Windows 7, 8 ve 8.1 kullananlar ücretsiz olarak Windows 10'a geçiş yapabilecekler. Benzer durumun gelecekte piyasaya sürülecek işletim sistemlerinde de geçerli olması bekleniyor.  Windows 10'un servis olarak kullanıma ne zaman sunalacağı ise şimdilik belli değil.
Kaynak : Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir