• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Suruç halkından bağımsız aday Yavuz`a tam destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bozova ilçesinin ardından Suruç ilçesine de kalabalık bir heyet eşliğinde giriş yapan Yavuz`a, uzun bir konvoy eşlik etti.

Bağımsız aday Yavuz, Suruç`a giriş yaparken aynı zamanda seçim çalışmaları için giydirilen seçim minibüsü de ilçede anons yaptı.

Ziyaret sırasında Yavuz`u sevinçle karşılayan Suruçluların bağımsız adaya olan ilgileri dikkatlerden kaçmadı. Yaşadıkları sıkıntıları Yavuz'a anlatan esnaf, ilçede işsizliğin yüksek oranlarda olduğunu söyledi. İlçede çevre kirliliğinin çok olduğunu ifade Suruçlular, yaşadıkları sıkıntıların dile getirilmesini istediler.

Suruç'ta aile ziyaretlerinde bulunan Yavuz,  Durmaz ailesinin önde gelen isimlerinden Hacı Kemal Durmaz`ı evinde ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Yavuz, siyasi arenaya çıkış gayelerini anlattı. HDP`nin ahlaki yozlaşmaya zemin hazırlayan projelerini eleştiren Yavuz, HDP`nin halkın örfüne ve inancına uymayan uygulamalarını doğru bulmadıklarını söyledi.

İslam`a çift yönlü bir saldırının olduğunu ifade eden Yavuz, "Birileri medya ve siyaset kurumu üzerinden halkın inancına, değerlerine ve aile yapısına savaş açmış durumda. Bunlara karşı İslami hassasiyet sahiplerinin medyayı ve siyaset kurumunu çok daha aktif bir şekilde kullanarak bu değerlerin muhafaza edilmesini sağlamaları zaruret halini almıştır." dedi.

Daha sonra Durmaz ailesinin önde gelenlerinden Hacı Halil Durmaz ve Suruç Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Durmaz'ı ziyaret eden Yavuz, burada da hedeflerini ve çalışmalarını anlattı.

Köylerden Yavuz`a tam destek

Suruç`ta çalışmalarını sürdüren Yavuz, daha sonra Harmanalan (Gır) köyünde Karakeçi Aşiretinin önde gelen ismi ve köy muhtarı Suphi Üstündağ ve köyün ileri gelenlerinden Hacı Yusuf Ölçün`ü yaklaşık 30 kişinin hazır bulunduğu bir toplantıda ziyaret etti. Yapılan toplantının ardından Yavuz`a destek sözü verildi.

Harmanalan köyünün ardından Kapucu (Kapıcı) köyüne geçen Yavuz, burada Ateş ailesini ziyaret ederek destek istedi. Aile, seçimlerde Yavuz'u destekleyeceğini açıkladı.  (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir