• DOLAR 32.491
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2475.327
  • ...
Mursi üniversitedeki görevinden azledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite yönetiminin, "Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013 tarihinden bu yana görevine devam etmediği" gerekçesiyle bu yönde karar alındığı belirtildi.

Mısır Yükseköğrenim Bakanı es-Seyyid Ahmed Abdulhalık yaptığı basın açıklamasında, üniversite yönetiminin Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'ten bu yana "işe gelmediği" için görevine son verme kararı aldığını ifade etti.

Abdulhalık, bu kararın, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla alakalı olmadığını kaydetti.

Zegazik Üniversitesi, 28 Nisan'da Mursi'nin Mühendislik Fakültesinde'ki görevine devam edip etmemesine karar vermesi için öğretim görevlilerinden oluşan bir komite kurmuştu.

Mısır'da 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın 21 Nisan'daki duruşmasında, "şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılanan Mursi ve bazı yardımcılarıyla Müslüman Kardeşler hareketinin bazı liderleri dahil 12 sanığa 20 yıl, diğer iki sanığa 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verilmişti. Mursi, mahkumiyet kararının açıklandığı davanın yanı sıra 4 ayrı konuda suçlanıyor.

(AA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir