• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Acil hastaya gün verilince öldü iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerinde devam eden çatışmalardan dolayı Mardin`in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli Muhammed İbrahim (54), Diyaliz hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ancak hastanenin acil hastaya gün verdiği ve bu yüzden hayatını kaybettiği iddia edildi.

Amcası Muhammed İbrahim`in diyaliz hastası olduğu için Mardin Valiliği kararıyla Türkiye`ye getirilerek Kızıltepe Devlet Hastanesi`ne kaldırıldığını belirten Erdal Kılınç, Kızıltepe Devlet Hastanesi`nde yapılan tahlillerin ardından Mardin Devlet Hastanesi`ne sevk edildiğini, buradan da Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edildiğini söyledi.

Kılınç, “Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi de ölecek hastaya gün veriyor. Hastane bize, ‘Git Salı günü gel` dedi. ‘Benim hastam ölüyor` diyorum geri gönderiyorlar. Cumartesi günü ben tekrar Mardin Devlet Hastanesi`ne gittim. Mardin Devlet Hastanesi bu kez Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne sevk ettiğini söyledi. Bende bakmadılar dedim. 112`yi aradım; 112, ‘Türkiye`de hiçbir yerinde bu hastaya bakacak yer yok` dedi. Ben Sağlık Bakanlığını onlarca defa arıyorum.  Sabaha kadar sağlık bakanlığını aramışlığım vardır. Sesim şuanda orada kayıtlıdır. ‘Benim hastam ölüyor, Allah için bu hastaya yardım edin` diyorum hiç kimse yardım etmedi ve sonunda öldü. Resmen hastamı öldürdüler, müdahale etmediler. Cinayet işlendi. Davacıyım. Kızıltepe Devlet Hastanesi`nde geçen ayın 28`inde kaydımız vardır.” dedi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir