• DOLAR 32.554
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2425.685
  • ...
Elazığ Mollakendi Beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mollakendi Beldesinde ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Mollakendi Belediye Konferans salonunda Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik okunan mevlitle devam etti. İhya Kız İlahi Grubu ve Özlem Ajans sanatçılarından Alper Rezan ve Muharrem Demir'in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan eğitimci Hasan Şahin, “Batılı bilim adamlarını, filozoflarını dahi hayrete bırakan eşsiz önder Hz Muhammed (sav)`in eşsizliğinin nedeni nedir? Bunun 2 nedeni var. Birinci nedeni onun geçmişidir. O`nun (sav) geçmişi yani yetim, yani çoban, yani tüccar, yani toplumda tanınmayan bilinmeyen bir insan, çıkıyor 40 yaşından sonra Mekke`nin, Medine`nin, Arap Yarımadası`nın bedevi, ümmi, cahil insanlarıyla dünyanın kaderini değiştiriyor. İşte dünyadaki bütün filozofları hayrete düşüren şey budur.

İkinci olarak ise 5 sınıf vardır. Tarih boyuncuda bu 5 sınıf insan hep var olacaktır. Bunlar: Kadınlar, köleler, yoksullar, yetimler, kimsesizlerdir. Siz bunlara baktığınız zaman Hz. Peygamberin eşsiz önderliğini anlarsınız. İşte dün bugün ve yarında İslam düşmanı lider konumundaki insanları hayrete düşüren de budur. Acaba nasıl oldu da bu 5 sınıf insandan öyle bir ümmet getirdi ki, o ümmet kıyamete kadar eşsizdir ve eşsiz olacak.” dedi.

"Hz. Peygamber (sav) bizim önderimizdir, bizim hayatımıza yön verendir" ifadelerini kullanan Şahin, "Hz Muhammed (sav) hayatımıza mana ve can katandır dediğimiz an, Allah`ın izniyle bu coğrafyada Müslümanların başına gelen açlık, yoksulluk, sömürü, ölümler hepsi biter yeterki biz Hz. Muhammed'in önderliğine teslim olalım.” şeklinde konuştu.

Tekrar sahne alan Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden program, Doğancan Yılmaz‘ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir