• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
"Evren öldü ama 12 Eylül Anayasası halen yürürlükte"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını sürdüren Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, gazetecilerin 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatına ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, herkesin geçmişin hatalarından ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Gelenek olarak ölen kişinin arkasından kötü konuşulmadığını ifade eden Yılmaz, Evren'in ölümüyle bir dönemin tekrar gündeme geldiğini belirterek, “12 Eylül’de ülkemiz çok acılar yaşadı. Onları hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Allah bir daha memleketimize böyle günler yaşatmasın diyoruz.” ifadesini kullandı.

Türkiye geçmişte darbelerden çok çekti, büyük bedel ödedi

Türkiye'nin geçmişte darbelerden çok çektiğini ve büyük bedel ödediğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: “Şimdi çok şükür Türkiye bunları geride bırakmış bir ülke. Ancak şunu da söylemek zorundayım. Kenan Evren öldü ama 12 Eylül Anayasası birçok defa değiştirilmesine rağmen halen yürürlüktedir. İnşallah yeni, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yaparak, o devri tamamen kapatmayı da cenabı Allah nasip etsin. Ülkemiz artık o günlere dönmemeli, daha ileriye gitmeliyiz.”

“İntikamcı değil, ibret alıcı bir mantıkla yaklaşılması gerekir”

Bakan Yılmaz, geçmişe intikamcı değil, ibret alıcı bir mantıkla yaklaşılması gerektiğine değinerek, son olarak şunları söyledi: “Geçmişin hatalarından dersler çıkartmak ve geleceğimizi bu zemin üzerinden inşa etmek durumundayız. Türkiye artık doğrultusunu belirlemiş bir ülkedir.” (Ali Fidancı - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir