• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Batman'da taksi durakları zorunluluktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Ticari Taksiciler Yardımlaşma Dayanışma Derneği (BATTAD) Başkanı Evren Yıldız, Batman Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Denetleme Müdürü Yavuz Turhan’ı makamında ziyaret etti. Taksici esnafının park ve yer sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunan Başkan Yıldız, amaçlarının halka hizmet olduğunu söyledi.

Taksici esnafının son zamanlarda yeni yeni tanındığını kaydeden Yıldız, “Batman’da aslında taksicilik esnafı çok eskilere dayanmaktadır. Fakat şehrin her geçen gün büyümesine paralel olarak taksicilere her geçen gün daha fazla rağbet olmaktadır. Bizler de bir dernek çatısı altında birleştik. Vatandaşlardan ve esnafımızdan gelen sorunları bir araya getirip çözüm önerisi getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle Batman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Denetleme Müdürü Yavuz Turhan’ı makamında ziyaret ettik. Batmanlılara amme hizmeti sunuyoruz. Amacımız, bizlere, büyükşehirlerde olduğu gibi taksi duraklarının yaptırılmasıdır. Burada Belediye, Trafik ve Dernek olarak bizler bir araya gelip ‘Batman’a daha iyi nasıl hizmet verebiliriz?’ sorusuna yanıt aramaktır. Batman’da 19 taksi durağımız var. Ne yazık ki bunlar sadece tabelada kalmış durumdadır. 145 taksi plakamız mevcut. Dolayısıyla burada yaklaşık 300 kişi ekmek yiyor.” şeklinde konuştu.

Art niyetli kişilere karşı durak tespiti yapılmalıdır

Vatandaşların herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması ve korsan taksi diye tabir edilen art niyetli kişilere maruz kalmadan bir an önce taksi duraklarının yer tespiti yapılarak şehrin görselliğini bozmayacak bir şekilde durak sistemine geçilmesinin zorunlu olduğunu dile getiren Yıldız, “Halkımız her geçen gün taksilere daha fazla rağbet gösteriyor. Taksilerin tercih edilmesinin bir diğer nedeni de günün her anında taksilerin aralıksız hizmet sunmasıdır. Batman’ın herhangi bir noktasından başka bir noktasına ulaşım için taksiler tercih ediliyor. Kişiler hangi taksi durağında taksi çağırmışsa o müşteri o durağın sorumluluğu altındadır. Dolayısıyla durak sistemi bir nevi oto kontrolü de beraberinde getirmektedir.” diye konuştu.   (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir