• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aksaray'da "Eğitimde Verimlilik" konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından “Verimlilik Haftası” dolayısıyla bir konferans gerçekleştirildi.

Aksaray Kültür Merkezi’ndeki programda Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bir konuşma yaptı. Gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgârın yardım edemeyeceğini söyleyen Rektör Acar, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Anne babalarınız sizleri okutuyor ve her türlü ihtiyaçlarınızı gideriyor. Ama bu ömür boyu sürmez. Hem kendinizi, hem ailenizi geçindirmek, hem de memlekete borcunuzu ödeyebilmek için verimli ve üretken olmanız gerekiyor.” dedi.

Kişinin kendi gayretlerine bağlı olduğunu vurgulayan Acar, “Kendinizi şimdiden geliştirmeye başlayın ve ‘Bundan 10-20 yıl sonra nerede olmalıyım?’ sorusunu sorarak, kendinize hedefler koyun. Herkes kendi yeteneklerini, hobilerini, hayata bakışını, nerede olmak istediğini gözden geçirsin ve hedeflerine yönelik adımlar atmaya başlasın.” ifadelerini kullandı.

Üniversitenin ardından iş arama sürecinin başlayacağını ve herkesin bir iş bulma sorunu olduğunu belirten Acar, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Yabancı dilinizi mutlaka geliştirin. Bilgisayar teknolojilerini yakından takip edin ve mesleki manada işinize yarayacak programları öğrenin. Her mesleğin kendi içinde önemli teorileri var, bunları mutlaka öğrenin. İnternet çağındayız ve sosyal medya denilen bir ortam var. Bu ortamı sorumlu kullanın. Çok okumaya meraklı olun.”

Etkinlikte konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan ise “Günümüz dünyasında, gelişen teknolojiyle birlikte rekabet hız kazanmıştır. Ülkeler, refah düzeyini arttırmak için ekonomilerini güçlü duruma getirme çalışmaları içerisindeler. Bunun için de nitelikli insan gücünü oluşturmak zorundalar. Bu da ancak, güçlü bir eğitim sisteminin kurulmasıyla mümkündür.” şeklinde konuştu.

Etkinliğin son kısmında ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Uçar “Etkili ve Verimli Ders Çalışma” konulu bir sunum gerçekleştirdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.   (Ömer Yıldırım-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir