• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
AKMEK'ten 132 kursiyere sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Belediyesi Mevcut Akmek Hizmet binasında açılan kurslara yoğun ilgi karşısında yeni branşta yeni kurslar açtı. Bu kapsamda da AKMEK kadın aktivite merkezinde 9 Şubat 2015’den bu yana yeni branşlarla birlikte toplamda 19 adet kurs açıldı.

Son olarak AKMEK’te giyim, çini işletmeciliği, kurdele nakışı, tel kırma, kâğıt rölyef, porselen boyama, çeyiz ürünleri hazırlama branşlarında eğitimlerini tamamlayan 132 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. AKMEK merkez binasındaki törene Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Yazgı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “132 kursiyerin eğitimleri başarı ile tamamladı. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizler her alanda hanımlara hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Hanımlar için kurduğumuz sanat atölyesinde sizlerin yaptığı eserleri teşhir ediyor ve satışını yapıyoruz. Ve buradan elde edilen gelirle aile bütçesine katkı da bulunmasını sağlıyoruz. Sadece hanımların değil erkeklerin kursa katılma noktasında istekleri oldu. Buna bağlı olarak karma kurslar açtık. Bazı beylerde eşleriyle gelip kurslara katılmaya başladılar. Biz her kesime her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Şubat ayından itibaren yeni kurslar açıldığını belirten Yazgı, “Yeni kurslar açmaya devam ediyoruz. Bu dönem için örneğin moda tasarımı ile giyim üzerine bir kurs açtık. Yine stilist, ahşap oyma, kokulu sabun, yağlı boyama, resim ilk defa açılan kurslar arasında. Bugün itibarıyla Akmek bünyesinde 650 kursiyer var. Merkeze uzak mahallelerde Akmek kursları açılması konusunda talepler var. Biz bunları değerlendiriyoruz. Önümüzdeki senelerde belli noktalarda Akmek atölyeleri kurmayı düşünüyoruz.” dedi.

Yazgı, kadın aktivite merkezi konusunda bilgi aktararak, “Kadınlarımız için Kadın Aktivite Merkezi kurma düşüncemiz vardı biliyorsunuz. İçinde spor salonu, saunası, hamamı, toplantı alanı olan bir kompleks olacak. Projesi tamamlandı. İhale hazırlıkları başladı. İnşallah seçimden önce temelini atarız diye düşünüyorum. İnşallah birkaç sene de tamamlanarak sizlerin hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.

AKMEK’te çocuklu anneler için özel bir alan oluşturuldu. Anneler açılan kurslarda katılırken çocukları da kendileri için hazırlanan oyun odası hoşça vakit geçirebilecekler. Sertifika almaya hak kazanan 132 kursiyere belgeleri teslim edildi.  (Ömer Yıldırım - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir