• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
Mutkili esnaf: Artık ithal değil yerli adayları destekleyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, beraberinde kalabalık bir heyetle Mutki ilçesi ve Kavakbaşı belde esnafını ziyaret ederek 7 Haziran`da yapılacak milletvekili seçimleri için esnaftan destek istedi.

Tek tek esnafı ziyaret eden Karakaya, esnafın sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi. Bağımsız adayı sıcak karşılayan esnafın, adaya ve beraberindeki heyete büyük ilgi gösterdikleri görüldü. Esnafla sohbet eden Karakaya, Bitlis`in en eski ilçelerinden biri olan Mutki'nin nüfusunun hala 2 bin 380 olduğuna dikkat çekerek Mutkililerin bunu hak etmediğini belirtti.

Bu ilçenin neden geri bırakıldığının sorgulanması gerektiğinin altını çizen Karakaya, şöyle konuştu: “Mutki, Bitlis`in en eski ilçesi konumundadır. Kadim bir ilçedir. 59 tane köy bu ilçemize bağlıdır. Bağlı olan mezralar hariç. Bitlis merkezden sonra, en çok köyün bağlı olduğu ilçemizdir."  

“Artık ithal değil, yerli adayları destekleyeceğiz”

"İlçeyi öyle geri bırakmışlar ki ilçeye bağlı köyler dahi ilçeye uğramadan şehir merkezine gidiyorlar." diyen Karakaya, "Peki, burada yaşayan esnaf ne yapacak? Burada yaşayan halk ne yapacak? Bunların hiçbiri sorgulandı mı? Öyle bir ilçe düşünün ki içinde tek bir kasap dahi yok? Bu halk bunu hak etmiyor. Neden Mutki halkına hizmet etmeyi çok görüyorlar. İşte bizler bunların sorgulanması için Meclise gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Esnaflar ise, bu güne kadar seçip Meclise gönderdikleri insanları bir daha görmediklerinden şikâyet ederek, artık bundan sonra dışarıdan atamayla getirilen adaylara değil içlerinde yaşayan kendi sorunlarını bilen adayları seçeceklerini söylediler. Esnaf, Allah`tan korkan ve Allah`a secde edenleri destekleyeceklerini belirterek bağımsız adaya başarılar diledi.    (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir