• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
12 aylık bebek tedavi olmayı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Qamışlo`dan gelerek Batman`a yerleşen 8 nüfuslu Suriyeli aile, çocuklarının tedavisi için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

6 ay önce gelerek Batman merkez İluh Mahallesi 611. Sokak No 14`de yerleşen Suriyeli Muhammed Hasan ile Şirin Rıfat çifti, doğuştan hasta olan 12 aylık Nermin Muhammed Hasan adlı kızları için yetkililerden yardım istediler.

Şirin Rıfat, Suriye`de yaşanan savaştan sonra çok zor şartlarda kaldıklarını ve bu yüzden Batman`a yerleştiklerini ifade ederek yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı`na anlattı.

“Suriye`de tedavi imkânları olmadığından Batman`a geldik”
Suriye`nin Qamışlo şehrinden Batman`a sığınan anne Şirin Rıfat, doğuştan hasta olan bebeklerinin tedavisi ve memleketlerindeki savaş sebebiyle Batman`a sığındıklarını belirtti.

Rıfat, “Bebeğim doğmadan beyni oksijensiz kakarak gelişmemiş, beyni küçük ve ayakları felçli bir şekilde doğdu. Bebeğimizin tedavisi için çok uğraştık. Suriye`de tedavi imkânları olmadığından Batman`a geldik. Batman`daki birçok hastaneye gittik. Bebeğim başından ve ayaklarından ameliyat olması gerekiyor. Buradaki hastaneler Batman`da tedavisinin olmayacağını söyleyerek tedavi için bizi Adana`ya gönderiyorlar. Adana`da ameliyat olması gerekir. Ama imkânlarımız yok. Bebeğimin tedavisi için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir