• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Mavi Marmara`da siyonist israil Tazminata Mahkum Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEVŞEHİR - Mavi Marmara gemisinde bulunan Anadolu Ajansı muhabiri Yücel Velioğlu'nun avukatı Ferhat Can, müvekkilinin açtığı davada siyonist israil'in tazminata mahkum edilmesine ilişkin, "İnşallah bu karar, diğer mağdurlara da emsal teşkil eder ve herkes zayi olan hakkına kavuşur" dedi.

Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin, açtıkları davada, siyonist israil Devleti'ni 40 bin lira manevi ve 6 bin 103 lira maddi tazminata mahkum ettiğini anımsattı.

Bunun, Türkiye`de siyonist israil aleyhine alınmış ilk karar olduğunu belirten Can, mahkeme sonucunun gerek Mavi Marmara olayındaki mağdurları, gerekse de müvekkili Yücel Velioğlu'nu mutlu ettiğini söyledi.

Zayi olan bir hakkın yerine getirilmesine vesile oldukları için mutlu olduklarını vurgulayan Can, "Biz de zayi olan bir hakkı yerine getirilmesine vesile olduğumuz için mutluyuz. İnşallah bu karar, diğer mağdurlara da emsal teşkil eder ve herkes zayi olan hakkına kavuşur" diye konuştu.

Mahkeme sürecinin 2,5 yıl sürdüğünü belirten Can, şunları kaydetti:

"2010 yılındaki Mavi Marmara olayında mağdur olan AA muhabiri Yücel Velioğlu, gerek siyonist israil Devleti tarafından hürriyetinden yoksun bırakılması gerekse eşyalarına el konulmuş olması sebebiyle, maddi ve manevi tazminat davası açması isteğiyle tarafımıza müracaat etti. Dava dosyamız, Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne düştü. 40 bin lira manevi 10 bin lira maddi tazminat talepli olarak açılmıştı davamız. Yapılan yargılama sürecinde gerek tercümeler, gerek tebligatlar nedeniyle 2,5 yıl sürdü ve mart ayında da dosyamız karara bağlandı. Türk Milleti adına karar veren mahkememiz tarafından 40 bin lira manevi, 6 bin 103 lira da maddi tazminata hükmedilmiştir. Bunun Türkiye`de İsrail aleyhine alınmış ilk karar olduğunu biliyoruz."

Mahkemenin gerekçeli kararında ise İstanbul ve Antalya limanlarından Gazze'ye yardım götürmek üzere hareket eden Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Velioğlu'nun, siyonist israil'in haksız ve hukuka aykırı gemilere müdahalesi sonucunda bir müddet hürriyetinden yoksun bırakıldığı ve eşyasına el konulduğu anımsatıldı. Bunun sonucunda da Velioğlu'nun, 6 bin 103 lira maddi zarara uğradığı ayrıca İsrail'in 40 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmedildiği ifade edildi. 

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir