• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DÜ` de Yağlı tohum bitkileri üretim paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Ziraat Faktültesi'nde ‘Diyarbakır'da Yağlı Tohum Bitkileri Üretim Olanakları` konulu panel düzenlendi.

Panele, Reşit Cantürk, işadamı Refik Bulutçu, ziraat mühendisleri ve çok sayıda öncü çiftçi temsilcisi katıldı.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen "Diyarbakır'da Yağlı Tohum Bitkileri Üretim Olanakları" konulu panelde konuşan Reşit Cantürk, “Projemizi hayata geçirmekten vazgeçmedik. Lice'deki fabrikanın faaliyete geçmesi ile ilk etapta 100 kişiye istihdam sağlanacak. Bölgede çok verimli, sulu ve susuz 20 yıldır ekilemeyen araziler var. Burada öncelikli hedefimiz ihtiyacımız olan ayçiçeği ve soyayı bölgede ürettirip fabrikanın ham maddesini buradan sağlamaktır. Fabrika ham maddesini buradan alabilirsek köylü göç etmek zorunda kalmaz, Liceli doğduğu yerde doyar" dedi. 

“Helal gıda pazarı elimizin altında” 

Doğu ve Güneydoğu`nun hemen altında 1,5 trilyon dolarlık Helal Gıda Pazarı olduğunu belirten Refik Bulutçu, konunun gıda ülkenin ise Türkiye olması durumunda bu bölgede çok büyük paraların olduğunu söyleyerek gıda sektöründe Ortadoğu ve İslam ülkelerinin gözünün Türkiye`de olduğunu söyledi.

Bulutçu, “Gıda aldıkları yerde 'domuz var mı? Domuz kanı karışıyor mu? Domuz yemi karışıyor mu? Sorunu helal gıda talep edenleri rahatsız ediyor.” diye konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir