• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...

Yeni müteşebbislerin ortaya çıkması ve iş hayatına atılmasını amaçlayan Van TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu, KOSGEB ile birlikte  bir projeyi daha hizmete sundu.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ilkini Erciş’te düzenleyen Van TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu, ikinci eğitimine ise Van TSO’da başladı.
Prof. Dr. Reha Saydan tarafından verilen eğitime her yaş grubundan 30 girişimci katıldı. 10 gün   sürecek olan eğitimde başarılı olan girişimcilere ‘KOSGEB Girişimcilik Sertifikası’ verilecek. Bu sertifika sayesinde iş kurmak isteyen girişimciler, KOSGEB’in hibe desteklerinden yararlanabilecek.

“Van’ın yeni girişimcilere ihtiyacı var”

Van’ın yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirten Van TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen: “Biz Genç Girişimciler İcra Kurulu olarak, bu yıl içinde 3 ayrı eğitim programı düzenlemeyi hedefledik. İlkini Erciş’te düzenlediğimiz bu programların ikincisi, bu gün Van TSO’da başladı. Bir genç girişimci olarak, bu tür eğitimlerin  önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çünkü iş kuracak arkadaşlarımıza KOSGEB ve diğer kurumlar  destekler sunuyor. Bu destekleri alabilmeleri için, bizler de kurul olarak girişimcilerimizle kurumlar arasında bir köprü görevi görüyoruz. KOSGEB haricinde DAKA ve İŞ-KUR ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız bu ilin ekonomisine yeni girişimciler katarak, ticari pazarda Van’ı biraz daha ileri taşımak. Bu eğitimlerimiz ve faaliyetlerimiz ilk değil, devamı da gelecek.” dedi. (İLKHA)