• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çölyak hastalarına glutensiz un yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te Şahinbey Belediyesi tarafından Çölyak Hastalığı bulunan hastalara gluntesiz un dağıtımı yapıldı. Dağıtımlar sonrası açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çölyak hastalarının yanında olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

“Türkiye`de yaklaşık 50 bin civarın da çölyak hastası var”

Türkiye`de yaklaşık 50 bin civarın da çölyak hastası olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Bugün 9 Mayıs Çölyak hastalığı ile mücadele günü. Bu hastalık 200 kişide bir görülebilen bir hastalık. Türkiye`de ise sayıları oldukça fazla görülmektedir.  Bu hastalar bizlerin aldığı unları gıdaları yiyemiyorlar. Bu hastalarımızın glutensiz un tüketmeleri gerekiyor. Bu da Türkiye`de üretimi çok az olan bir un çeşidi. Biz yaklaşık iki yıldan beri çölyak hastası vatandaşlarımıza glütensiz un dağıtıyoruz.”dedi.

Glütensiz unun yanı sıra çölyak hastalarının farklı taleplerinin de olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, “Mesela hiç hayatı boyunca makarna yiyemedim, pasta yiyemedim, kek yiyemedim diyenler var. Bu nedenle çölyak hastalarımıza glütensiz unun yanı sıra, glütensiz irmik dağıtımı da gerçekleştiriyoruz. Böylece hayatında ilk kez bir irmik tatlısı yemiş olacak. Bunun yanı sıra yine glütensiz undan üretilmiş kekler ve kurabiyeler de dağıtıyoruz. Bu malzemeler sayesinde belki hayatı boyunca ilk kez makarna, kurabiye kek ve irmik tatlısı yemiş olacaklar. Çölyak hastaları için önemi büyük olan bir günde tüm çölyak hastası kardeşlerime rabbimden acil şifalar diliyorum.”dedi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir