• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakan Davutoğlu Bitlis'te miting düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisince düzenlenen Bitlis mitingine katıldı. 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Bitlis halkına seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında HDP, CHP ve MHP’ye yüklendi. Başbakan Davutoğlu, “Ne HDP ne CHP bu milletin tarihini bilmiyorlar. Onları artık CHDP olarak biliyoruz. Bunlar ruh ikizleridir.” dedi.

Bir saat gecikmeyle 15.00’da halka hitap eden Davutoğlu, 22’inci Mitingini Bitlis’te gerçekleştirdiğini belirten Davutoğlu, konuşmasına Bitlis’in Şeyh ve âlimlerine selam ederek başladı.

Türkiye’de yanlış işlerin yapıldığını ifade eden Davutoğlu, “Bu memleketin fertleri yanlış işler içine sokuldu. CHP, MHP ve HDP zihniyeti vardır. Milletin arasına nifak tohumları ekmeye başladılar. CHP ve HDP ruh ikizi gibi davranıyorlar. 2’si de Diyanet işlerini kapatmaya çalışıyor.” dedi.

HDP’nin Aleviler üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “CHP nasıl insanları Müslümanlıktan ayırdılarsa şimdi de HDP Kürtleri ayırma çabası içinde. İkisi de Diyanete karşı çünkü geçmişte Kürt kardeşlerimizi istismar ederek siyaset yapmaya çalıştılar. Şimdi de aleviler üzerinden siyaset yapıyorlar.” diye konuştu.

“CHP Türklerin HDP ise Kürtlerin Baası’dır”

HDP ile CHP’nin halkı tarihi bağlarından koparmaya çalıştığını dile getiren Davutoğlu, “Bunlar Esad’ın Arap dünyasındaki karşılığıdır. CHP nasıl Türklerin Baası ise HDP’de Kürtlerin baasıdır. Bizler 2002’den itibaren bu yaklaşımlara karşı meydan okuduk. OHAL’i kaldırdık. Kütçe isimleri, Kürtçe ifadeleri yasaklayan anlayışı kaldırdık. Said-i Nursi’nin köyüne asli olan ismini verdik. Norşin’in ismini verdik.” şeklinde konuştu.

“İslam’a dil uzatanlara meydan bırakmayacağız”

İslam’a dil uzatanlara meydan bırakmayacaklarını dile getiren Davutoğlu, “Ne HDP ne de CHP bu milletin tarihini bilmiyorlar. Onları artık CHDP olarak biliyoruz. Bunlar ruh ikizleridir. Allah Kürtçe biliyor mu diye sorulur mu? Sorulabilir mi? Allah, mutlak ilim sahibidir. Ezani Muhammediyenin Arapçası, Seyyid Tahiri’nin Kürtçesi, aynı güzelliktedir. Bu tür tartışmaları başlatan zihniyet aynı zihniyettir. İşte bizim yolumuz budur. Bunlar Bediüzzaman Said Nursi’nin Şam Hutbesini okusalardı bunu bilirlerdi. Bugün Kudüs Yahudilerin kutsal mekânıdır demezlerdi. Bunu diyenlere bu meydanları bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Papa ne diyorsa CHP ve HDP onu yapıyor”

Bitlis halkının ermeni zulmü karşısında büyük zulümler yaşadığını, bunu istismar etmeye çalışanların olduğunun altını çizen Davutoğlu, “Bugün CHP’nin ve HDP’nin Eş Başkanı Bitlis’i de içinde gösteren haritalar için de diasporalar yapıyor. Bitlisi yakıp yıkanların, sizin dedelerinizi soykırım yaptığı iddiasına destek verenlere destek verecek misiniz? Papa ne diyorsa bunlar aynısını söylüyor. Ermenistan ve diaspora ne diyorsa bunlar da onları söylüyor.” dedi.

Son olarak Davutoğlu, 6-8 Ekim olaylarına atıfta bulunarak Provokasyonlarla ülkeyi karıştırıp Vandallık yapıldığına dikkat çekti.

Davutoğlu daha sonra seçim otobüsüyle şehir turu attı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir