• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Genç akademisyenler Mardin`de buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi`ndeki akademisyen tarafından kurulan Kadim Akademi Derneği, Genç Akademisyenler Sempozyumu düzenledi. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük Binası`ndaki Vali Kılıçlar Konferans salonunda yapılan sempozyuma birçok akademisyen katıldı.

İki gün sürecek sempozyum hakkında bilgi veren sempozyum tertip komitesi başkanı Bilal Toprak, Mardin`de bir ilk olan Genç Akademisyenler Sempozyumu düzenlediklerini hatırlatarak sempozyumun amacını şöyle açıkladı; “Kültürler şehri olan Mardin`in birazda kültürlerin ve fikirlerin konuşulduğu bir şehir olmasına katkı sağlamaktır.” 

“Gençlerin söyleyecek bir sözü var ve bu söz bilimsel kriterler ile akademik bir şekilde ifade edilebilmedir.” diyen Toprak,  “Tarihe bakıldığında fikirlerin rahatça ifade edilebildiği dönemler barışın da hakim olduğu dönemlerdir. Dolayısıyla bununla hem bölgesel barışa hem küresel barışa bir katkı sağlayacağı inancını taşımaktayız. İlk olarak sempozyumu Mardin`deki öğrencilerimize yönelik düşündük, ancak duyuruya çıktığımızda hem Konya`dan hem İstanbul`dan ve hatta Çin`den bile katılımcılarımız oldu. Buda bizi onurlandırdı. Onları Mardin`de misafir etmek ayrı bir güzellik oldu. Ümit ediyoruz ki bu sempozyumun devamı gelir ve Mardin artık akademi ile gençlerin fikirlerini bilimsel bir şekilde ifade edebileceği bir alan olarak ismini duyurmaya başlar diye ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Program yarın sona erecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir