• DOLAR 32.53
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2421.767
  • ...
Bağımsız aday Kılınç Medya Meclisine misafir oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret ederek derneğin Medya Meclisine misafir oldu.

Bağımsız aday Kılınç ve beraberindeki heyeti, cemiyet binasında Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ve cemiyet üyesi gazeteciler karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Kılınç, gazetecilere seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Medya Meclisinde bir konuşma yapan Cemiyet Başkanı Kadir Üründü, 7 Haziran`da yapılacak seçimi demokratik bir yarış olarak görmek istediklerini kaydederek, tüm siyasi partilere seçimlerde başarı dileklerinde bulundu.

Gazetecilerin medya meclisine misafir olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılınç, 2015 genel seçimlerinde HÜDA PAR'dan  adaylığını koymak istediğini, fakat yüzde 10`luk baraj sorunu nedeniyle bağımsız aday olarak seçimlere gireceğini söyledi. Mardin`de farklı etnik yapıların bir arada yaşadığını, bu nedenle de seçim çalışmalarını 3 dilde yürüttüğünü kaydeden Kılınç, esnaf ve vatandaşlar ile Kürtçe, Türkçe ve Arapça sohbet ettiklerini ve sorunlarını bu şekilde dinlediklerini belirtti.

Kılınç, “Yerel seçimlerde Mardin`de 10 bin civarında bir oy almıştık.  Yerel seçimlerde hem bölgede hem de Mardin`de her gün bize karşı fiili saldılar yapılıyordu. Seçmenler tehdit ediliyordu. Bu seçimde böyle olmamasını umut ediyoruz. 2015 genel seçimlerinin barış, huzur ve kardeşlik havası içinde geçmesini diliyoruz.” dedi.

Bu seçimde oylarının katlanacağını düşündüklerini kaydeden Kılınç, Mardin`in hak ettiği seviyeye gelmesi için mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

“Biz seçilsek de seçilmesek de Mardin halkı için yaptığımız hayırlı hizmetlerimiz devam edecek.” diyen Kılınç, “Bizler bölgemizde yıllardan beri halkımıza hizmet ediyoruz. Daha önce STK`lar vasıtasıyla hizmetlerimizi yaparken partimiz kurulduktan sonra parti olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Ancak biz bu hizmetlerimizi bir adım ileriye götürmek istiyoruz. Mardin`in ve bölgenin sorunlarını en yüksek perdeden dile getirmek istiyoruz, bunun yeri de şuan Meclistir. Mardin`in sadece maddi sorunları yoktur. Bölgenin yıllardır birikmiş sorunları vardır. Bizler bu birikmiş sorunları çözmek için Mecliste var gücümüzle çalışacağız. Mardin`in siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve coğrafik sorunları başta olmak üzere tüm sorunları Mecliste dile getireceğiz ve bunların çözümü için mücadele edeceğiz. Mardinli kardeşlerimiz de takip edeceğimiz stratejiyi yakında göreceklerdir.” şeklinde konuştu.

Medya Meclisi`nde gazeteci ve yazarlar Şerefxan Ciziri, Mehmet Bedii Demir, Tekin Oruç, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Solhan, Mardin Time Dergisi ve internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Demir, İHA ve İLKHA Mardin Temsilcisi M. Salih Keskin, Nusaybinim Gazetesi İmtiyaz sahibi TRT-AA Muhabiri Arif Altunkaynak, DHA Nusaybin Temsilcisi Ahmet Akkuş, DHA Mardin Temsilcisi ve Mardin Life Gazetesi Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, İLKHA Kızıltepe Muhabiri Mehmet Aslan katıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir