• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Ubeydullah Durna Diyarbakır`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyette bulunan Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der), düzenlediği programla Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde PKK yandaşları tarafından katledilen Ubeydullah Durna`yı andı.

Yenişehir ilçesi Şehitlik semtindeki dernek binasında gerçekleştirilen anma programı, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ubeydullah Durna`nın hayatını anlatan kısa sinevizyon gösterimiyle devam eden programa konuşmacı olarak araştırmacı Sertaç Tekdal katıldı.

“Ubeydullah bize yeniden şehidi ve şehadeti hatırlattı”

Ubeydullah Durna`nın, son dönemlerde yeniden şehadet kavramını hatırlatan önemli isimlerden olduğunu ifade eden Tekdal, “Bizler, şehidin ve şehadetin sadece geçmişe ait olduğunu zannediyorduk. Ama bu coğrafyada da şehadetin ne olduğunu öğrendik. Belki şehadetten uzak kaldığımız süreçten sonra kazandığımız ilk şehitlerden biri oldu Ubeydullah. Bize yeniden şehidi ve şehadeti hatırlattı.” dedi.

“Dünyanın geçici olduğunu şehitler sayesinde öğreniyoruz”

Hayatını İslam dini uğruna kaybeden şehitler vesilesiyle dünyanın geçici olduğunun anlaşıldığına vurgu yapan Tekdal, şunları aktardı: “Eğer İslam davasının fedaileri, şehitleri olmazsa bizler bu davanın ne kadar yüce olduğunun farkına varamayız. Dünyanın geçici olduğunu onların sayesinde öğreniyoruz. Çünkü onlar, kendilerini bu davaya feda ederken bize de o mesajı bırakıyorlar. Onlardan izzetle, şerefle ve iftiharla bahsediyoruz. Çünkü onlar, boş bir amaç uğruna değil, yüce bir dava uğruna kendilerini feda ediyorlar. Şehitler hepimiz için bir iftihardır ve onlar sayesinde nice insanlar hakikati, hidayeti ve saadeti bulabiliyorlar. Onların kendilerinden sonrakilere bıraktığı mirasın farkına varabilmek lazım. Onlardan iftiharla, şerefle bahsediyoruz ama onların yolunda yürümekle bunu pratiğe yansıtmalıyız.”

Kapanış duasıyla sonlanan programda katılımcılara tatlı ikram edildi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir