• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
İHL öğrencisi projesiyle Batman 1`inci Türkiye`de 3`üncü oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ebrar Balandi “Değerler Yarışması”nda yetimlere yönelik yaptığı projeyle Batman`da 1`inci Türkiye genelinde ise 3`üncü olarak ödül kazandı.

Balandi, projesinde terzi olan babasından arta kalan kumaşları kalemlik yapıp satarak yetimler için aylık para topladı. Bu projesiyle başarılı olan Balandi`ye, İstanbul`da yapılacak törenle bin liralık ödülü verilecek.

Konu hakkında bilgi veren Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Nezir Ceylan,  “Ebrar Balandi adlı öğrencimiz Türkiye değer ödülü değer dalında Batman 1`incisi ve Türkiye 3`üncüsü oldu. Bu da okulumuzda kurduğumuz Karakter Kulübümüzün bir parçasıdır. 11 Mayıs`ta İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Salonunda saat 19.00`da yapılacak törenle öğrencimize ödül verilecek.” dedi.

Türkiye değer ödülü değer dalında derece yapan İHL öğrencisi Ebrar Balandi, “Ben değerler yarışmasından Türkiye 3`ncüsü oldum. Benim projem yetimler ile ilgiliydi. Bizim okulda her sınıfın bir yetim projemiz var. Yetimler için aylık para topluyorduk. Yetimlere toplanan paralar bazen eksik kalıyordu. Babam terzidir. Ben de dokuzuncu sınıftan beri babamın mesleği kaynaklı artan kumaşları kalemlik haline getirip okulda satıyordum.” diye konuştu.

Okulda satamadıklarını komşularına satıp gelirini de yetimlere verdiğini dile getiren Balandi, “Okul yönetimimiz bu projeyle yarışmaya katılmamı istediler. Değerler yarışmasına katıldım ve projemi anlattım. Bu projemle Batman`da 1`nci Türkiye`de 3`ncü oldum. Derece yaptığım için beni, ailemi ve okul müdürümüzü ödül töreni için İstanbul`a davet ettiler. Birkaç gün İstanbul`da gezi ve bin liralık ödülüm olacak.” şeklinde konuştu.  (M. Sait Çelik – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir