• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Valiliğinden üniversitedeki kavgayla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği, dün Batman Üniversitesinde öğrenciler arasında yaşanan ve polisin müdahalesiyle sonuçlanan kavgayla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, öğrenci olmadıkları tespit edilen 2 kişinin de aralarında bulunduğu toplamda 18 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü girişinde dün kişisel bir tartışma nedeniyle 4-5 kişiden oluşan öğrenci grubu arasında kavga meydana geldiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin çağrısı üzerine polisin olaya müdahale ettiği belirtilerek,  olaya karışan öğrencilerin yanı sıra  üniversite dışında da toplanan yaklaşık 30-40 kişilik bir öğrenci grubunun polise tepki göstererek mukavemette bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Aynı grup, eylemlerine kampüs içinde devam ederek toplu olarak rektörlük binasına çıkıp boş olan rektörün makamını işgal etmişlerdir. Bunun üzerine üniversite yönetiminin daveti üzerine polis ekiplerimiz üniversite kampüsüne girerek rektörlük makamını eylemcilerden tahliye etmişlerdir.” denildi.

Olay sırasında rektörlük makamına maddi zarar verildiği belirtilen açıklamada, eyleme karışan ve öğrenci olmayan iki kişinin de aralarında bulunduğu 18 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Konu ile ilgili adli işlemin devam ettiği öğrenildi.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir