• DOLAR 32.51
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2490.348
  • ...
Elektrik trafosuna savcılık kararıyla el konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde faaliyet gösteren bir mıcır şantiyesinin elektriği, ödenmeyen borcundan dolayı bir süre önce Dicle EDAŞ ekipleri tarafından kesildi. Ancak borcunu ödemeyen şantiye sahibi, gizlice kendi imkânları ile kaçak bağlantı yaparak elektriği usulsüz yollarla kullanmaya devam etti.

 Denetim için aynı iş yerine giden Dicle EDAŞ kontrol ekipleri, kesik olması gerekirken şantiyede elektriklerin olduğunu gördü. Bunun üzerine yapılan kontrollerde, işyeri sahibinin kesik olan elektriği usulsüz bir şekilde bağlayarak, kaçak kullandığı saptandı. Enerji yeniden kesilirken, iş yerine kaçaktan dolayı para cezası uygulandı.

 Kaçak elektriği komşularına da verdi

Ekipler, bir süre sonra söz konusu şantiyeye yeniden gittiklerinde, daha önce kesilen elektrik hatların yeniden ve usulsüz şekilde bağlandığını ve yine kaçak elektrik kullanıldığını belirlediler. Ekipler yaptıkları inceleme sonucunda, şantiye sahibinin kendi kaçak kullandığı yetme gibi, usulsüz bir şekilde trafosundan gelen kaçak elektriği komşularına da kullandırdığını ortaya çıkardılar. Ekipler, bunun üzerine işyerinin elektriğini kesmek istedi ancak, işyeri sahibi ile çalışanları buna izin vermediler. Yapılan engellemeler üzerine Dicle EDAŞ, hukuki yollara başvurdu.

 Savcılık kararıyla trafoya el konuldu

Dicle EDAŞ Hukuk Müşavirliği, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Hukuk Müşavirliği'nin başvurusu üzerine savcılık, kaçak elektrik kullanan şantiyeye ait trafoya tedbir amaçlı olarak el konulmasına karar verdi. Dicle EDAŞ ekipleri, alınan karar üzerine çevik kuvvet polisleri ile birlikte bahse konu şantiyeye giderek trafoyu yerinden söktü. Trafo, Dicle EDAŞ tarafından emanete alınırken, olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiği bildirildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir