• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
`Kürdistan coğrafyasına pozitif ayrımcılık için Mecliste olmalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya ve beraberindeki heyet, Hür Akademya Derneği Bitlis Şubesini ziyaret ederek 7 Haziran`da yapılacak milletvekili seçimleri için destek istedi.

Bağımsız aday Karakaya ve beraberindeki heyeti dernek başkanı Mehmet Sani Özdemir karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan bağımsız aday Karakaya, seçime girmelerinin amaçları hakkında bilgi vererek kendilerinden destek istedi.

Karakaya, Meclis'te İslami bir muhalefetin olması gerektiğinin altını çizerek, “Bizler halkımızın maddi ve manevi haklarını savunmak ve yapılacak yeni bir anayasada İslam`a muhalif olarak konulacak maddelere karşı çıkmak için mecliste olmalıyız. Kürtlerin 100 yılı aşkındır gasp edilmiş haklarını dillendirmek ve geri bırakılmış Kürdistan coğrafyasına pozitif ayrımcılığın yapılaması için Meclis'te olmalıyız.

Türkiye`nin özellikle Müslüman komşu ülkelerle olan ilişkilerini iyileştirmek, 4 parçaya böldürülmüş Kürdistan coğrafyasının arasındaki sınırların kaldırılması için Mecliste olmamız lazım. Yerelde Bitlis`e ve Bitlis halkına daha iyi bir hizmet sunmak için Meclis'te olmalıyız.” diyerek destek istedi.

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Özdemir, siyasi arenada İslami çizginin muhafaza edilmesi gerektiğini ifade ederek, Meclis yolunda bağımsız adaya başarılar diledi.(Şükrü Tontaş - İLKHA)   


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir