• DOLAR 32.451
  • EURO 34.507
  • ALTIN 2467.74
  • ...
Hür Aday Kılınç Hemmo Aşiretini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR'ın desteklediği Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Nusaybin'de yerleşik Hemmo Aşiretinin önde gelen ismi Mehmet Aslan'ı ziyaret etti.

Aşiretin önde gelen isimlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Kılınç`a, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman ve HÜDA PAR Nusaybin İlçe Başkanı Seyfettin Ağırman eşlik etti. 

Mardin bağımsız milletvekili adayı Kılınç, burada yaptığı konuşmada, HDP'yi kastederek, bölgede "Kürt olduğunu söyleyip de nasıl olur da kendi milletine, kendi toplumuna, kendi esnafına zarar verebilirsin?" dedi.

Mazlum Kürt halkının bir lokma ekmeğini onlara çok görüp kepenkleri zorla indirenlere tepki gösteren Kılınç, "Kürtlerin ekonomisine, kültürüne ve geleneklerine zarar verenler, nasıl olur da kendilerini Kürtlerin haklarının savunucusu olarak gösterebilirler?" şeklinde konuştu.

Kürtlerin dindarlıklarıyla tanındıklarını ifade eden Kılınç, Kürtlerin haklarını savunduklarını iddia eden kesimin, dindar Kürtlere hunharca saldırmaktan çekinmediğini söyledi.

Hür Adaylar olarak halkın yanında olduklarını ve milletin menfaati için çalıştıklarını söyleyen Kılınç,"HÜDA PAR bölgede bir dengedir. Halkın yanında halkın inançlarına ve değerlerine uygun siyaset yapar." ifadelerini kullandı.

Hemmo Aşireti lideri Mehmet Aslan ise Kılınç ve HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden son derece memnun olduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir