• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Şanlıurfa'da mühimmat deposu patladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığında şiddetli bir patlama meydana geldi. Kentin birçok yerinde duyulan şiddetli patlama paniğe neden oldu. Kentin birçok yerinde duyulan patlamada can kaybı yaşanmazken, çevredeki birçok ev ve işyerinin camları kırıldı.

Patlamanın ardından askeri yetkililer, maddi hasar tespiti için işyerlerinde incelemelerde bulundu.

Patlamanın; tarihi geçmiş mühimmatların imha edilmesi sırasında meydana geldiği belirtildi.

Özellikle patlamanın olduğu bölgeye yakın avize satan bir işyerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Patlama ile birlikte söz konusu işyerinin ön camları ve asılı onlarca avizesi kırıldı.

Konuyla ilgili olarak İl Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün saat 14.00’da ilimiz 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında kullanılmayan mühimmatın imhası için kontrollü patlatma yapılmıştır. Patlatma esnasında civardaki yerleşim yerlerinde cam kırılmaları şeklinde ufak çaplı hasar meydana gelmiştir." denildi.

Vatandaşların kırılan camları tazmin edileceği belirtilen açıklamada, haberlerde bahsedildiği gibi olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildiği ve kontrollü patlatma sırasında başka bir mühimmat deposunda da patlama meydana geldiği haberleri gerçeği yansıtmadığı belirtildi.   (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir