• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Diyanet-Sen: Artık elinizi ve dilinizi Diyanet`in üzerinden çekin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dönmelerde ‘Makam otosu` ve ‘Diyaneti kapatacağız` söylemleriyle yaşanan tartışmalarla ilgili Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Ömer Evsen, kamuoyuna açıklamalarda bulunarak sert tepki gösterdi.

“Diyanet`i yıpratmak kimseye oy kazandırmaz”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Evsen, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlayan tartışmanın seçim malzemesi olduğunu ve bazı çevrelerin Alevi oylarına talip olması nedeniyle gelişen tartışmalar olduğunu söyledi.

İslam`ın birlik ve beraberliğini yaşatma adına Müslümanlara önemli görevler düştüğünü ifade eden Evsen, “Popülist politikalar yapmak ve Diyanet`i yıpratmak kimseye oy kazandırmaz, bilakis insanların antipatisine sebebiyet verir. Çünkü Diyanet Kurumu bu ülkenin teminatlarından biridir.” dedi.  

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı`nın kullandığı arabanın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`in kullandığı aracın üst modeli olduğunu söyleyen Evsen, “O halde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı recmedilsin. Neden bu aracın bir üst modelini kullanıyor ki. Kendi belediye başkanlarının en sıradanının bile altındaki bir araba üzerinden bunu yapmak insafa sığmaz.” diye tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez`e yapılan saldırıların uluslararası komplo olduğuna dikkat çeken Evsen, “Mesele araç değil, Türkiye`de Din ve Dindarlığın yükselmesidir. Artık elinizi ve dilinizi Diyanet üzerinden, Din ve Dindarlığımızdan çekin. Meydanlarda kendinize yeni argümanlar bulun. Biliniz ki bunlar artık oy getirmiyor.” İfadelerini kullandı.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir