• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Diyarbakır'da Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından organize edilen Ortadoğu İnşaat Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde törenle açılışı yapılan fuarda, elektrik sistemleri, asansör, iş ve inşaat malzemeleri sergilenerek 4 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Törende açılış konuşması yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’da inşaat sektörünün büyük bir hızla gelişme kaydettiğini söyledi.

2013 yılı verilerine göre Diyarbakır’daki istihdamın yaklaşık yüzde 23’ünü inşaat sektörünün oluşturduğunu belirten Aksoy, “İstihdamın önemli bir bölümü inşaat sektöründe gerçekleşiyor. Diyarbakır’da da inşaat sektörü büyük bir hızla gelişiyor. Diyarbakır ilinde riskli binalar yıkılıp daha sağlıklı, daha nitelikli binaların yapımı ön görülüyor ve bu alanda da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bunların varlığı ve inşaatların sürdürülmesi de bu sektörün daha hareketli olmasına ve ekonomik anlamda ilimizde ve bölgemizde önemli bir katkıyı sağlamakta olduğunu görüyoruz.” dedi.

Fuara 80’in üzerinde firmanın katıldığı bilgisini veren TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İhsan Ersözlü ise “Fuarımız, Diyarbakır’da, bölgede, çevre illerde ticarete olumlu katkı sağlıyor. İç dinamiklere, iç satışlara, dış satışlara önemli artılar sağlıyor. Bu yıl da inşaat sektöründe önemli bir buluşma olacak. Dört gün boyunca sektörün kalbi Diyarbakır’da atacak.” diye konuştu.

Törenden sonra Vali Aksoy ve beraberindeki heyet fuarı gezdiler. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir