• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Adana Umut-Der yardımlarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nisan ayı Faaliyet Raporunu kamuoyuna açıklayan Adana Umut-Der Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, çıkarılan tüm engellemelere rağmen hayır hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

Umut  Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Adana Umut-Der Nisan ayı faaliyet raporunu yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Dizlek, Allah`ın emri gereği yetimin başını okşadıklarını ve Peygamber Efendimizin (sav) emri gereği, komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değil düsturu ile yola çıkarak gece gündüz hizmet etme gereği duyduklarını söyledi.

Dernek  olarak kendilerine yönelik çıkarılan tüm engellemelere rağmen Nisan ayı içerisinde, 370 aileye 8 bin 935 TL değerinde gıda, 240 aileye 15 Bin 475 TL değerinde giyim ve 16 aileye 5 Bin 200 TL nakit para olmak üzere toplam da 29 bin 605 TL değerinde yardım yaptıklarını söyleyen Dizlek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığımız ve her kesin gözü önünde olan bu hayırlı hizmetlerden dolayı Adana 5. Ağır ceza Mahkemesi bana ve arkadaşlarıma toplamda 115 yıl ceza verdi.  Biz çalmadık, çırpmadık ne yatımız var ne katımız. Yaptığımız tüm faaliyetler yasaldır ve valilik izniyle yapılmıştır.``

“Hukuktan yoksun bir şekilde bize karşı adaletsizce davrananlar şunu iyi bilmelidirler” diyerek kendilerine verilen cezaya değinen Dizlek, kendilerine 115 yıl değil Bin yıl dahi hapis verseler yine de hayırlı, yasal, insani ve İslami hizmetlerimizden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Dizlek, Son olarak şunları kaydetti: ‘`Biz kampanyalar düzenledik onlar engel oldular. Hayırlı hizmetlerimizden dolayı payımıza 115 yıl hapis düştü Elhamdülillah. Hukuktan yoksun adaletsizler şunu iyi bilmelidirler ki, 115 yıl değil Bin yıl daha hapis verseler biz bu hayırlı, yasal, insani ve İslami hizmetlerimizden vazgeçmeyeceğiz Adanalı muhtaç kardeşlerimize, muhacir kardeşlerimize bekleyen gözlere Umut olmaya devan edeceğiz inşallah.`` (İLKHA)    

Bu haberler de ilginizi çekebilir