• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Gaziantep`e 50 bin konut yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in iki milyona yaklaşan nüfusunun yanında, çevre illerden gelen yoğun göç ile yeni konut alanlarına ihtiyacın arttığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin önemli sorunlarının başından gelen konut açığını gidermek için belediyenin 50 bin konut yapacağını açıkladı.

Gaziantep`in 200 bin çalışanı olan bir üretim üssü olduğunu ifade eden Şahin, Gaziantep`i diğer şehirlerden farklı kılan muhteşem bir başarı hikâyesi olduğunun da altını çizdi.

Şahin, “Biz her gün bu kadar kişiyi şehrin bir başından bir başına taşıyoruz. Sürdürülebilir bir şehircilik ve kalkınma anlayışı bu olamaz. Biz ilk başta dedik ki bu üretim üssünün yanına yeni bir yaşam alanı oluşturalım.” ifadelerini kullandı.

Konutların, arz/talebin dengelenmesi ve satın alma gücünün artırılması için yapılacağını belirten Şahin, konutların gelir kategorilerine göre verileceğini de sözlerine ekledi.

Geneyik, Burç, Karakuyu, Yalnızbağ bölgeleri ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında yapılacak olan proje, TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirilecek. Konutların toplam 5,5 milyon metrekarelik alana yapılacağı öğrenildi.

OSB yakınındaki bölgede çalışan işçiler için Uydukent ve diğer bölgelerde vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için yapılacak konut projesiyle, satın alma ve kira fiyatlarının da aşağı çekilmesinin hedeflendiği belirtildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir