• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
600 TL bulamazsa karnındaki bebekle her an ölebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Serêkaniyê bölgesinden gelerek Batman`a sığınan 7 çocuklu Ahmet İbrahim Halil ile Nejma Muhammed Mahmud çiftinin savaş sebebiyle geldikleri Batman`da da mağduriyetleri devam ediyor.  Aile Eğer 600 TL bulamazsa anne Nejma ve karnındaki bebek her an ölebilir.

Batman merkez İluh Mahallesi 611 sokaktaki bir gecekonduda kalan Suriyeli aile, Batman`a geldiklerinden beri mağduriyetlerinin hiç bitmediği dile getirdi.

Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden anne Nejma Muhammed Mahmud, “7 çocuğum var. 8`ci çocuğuma hamileyim ama ters doğum olduğundan ameliyat olmam gerekiyor. Gittiğim Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde ameliyat yapmayacaklarını söylediler. Gittiğim özel bir hastanede de ameliyat için 600 TL istediler. İmkânımız olmadığından ameliyat olamıyorum. Doğum günüm geçmiş her an çocuğum ters doğabilir. Çocuğumun ters doğmasından dolayı ben ve bebeğim her an ölebiliriz. Yetkili ve hayırseverlerden acilen yardım bekliyorum.” dedi.  (M. Sait Çelik – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir