• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hakkında yakalama kararı çıkarılan savcı teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının ardından evinde bulunamayan Takçı'nın konutuna döndüğü bilgisini alan polis ekipleri, Kozlu ilçesindeki evine gitti.

Evin çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Takçı'nın ikamet ettiği apartmana kimseyi yaklaştırmadı.

Hakkındaki karar tebliğ edilen Takçı, bir yakınının kullandığı özel aracına bindi. Savcının aracının bagajına, yakınları tarafından valiz konulduğu görüldü.

Polis ekiplerinin eşliğinde adliyeye gelen Takçı, burada gazetecilerin yakalama kararına ilişkin sorusu üzerine, "Şu anda bir açıklama yapmıyorum. Açıklamayı yazılı olarak yapacağım" dedi.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermişti.

Şüpheliler, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" öngören TCK'nın 312. maddesi kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir