• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Çiçekli köyü yeni okul istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı 32 haneli ve 200 nüfuslu Çiçekli (Şiferé) köyü sakinleri, yaklaşık 40 yıllık harabe okullarının yerine yeni okul yapılmasını istiyorlar. 14 öğrencisi olan köy okulunda bir öğretmen görev yapıyor.

Harabe olan okulda eğitimlerini devam eden öğrenciler için yeni bir okul isteyen köy sakinleri İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuştu. Köy sakinleri, çocuklarının eğitim gördükleri okulun, okuldan ayrı tuvaletlerin ve öğretmenin kaldığı lojmanın bir an önce yeniden inşa edilmesini istedi.

“Okulumuz 1977 tarihinde yapılmış tadilatları bitmek bilmiyor”

Çiçekli Köy Muhtarı Abdurrahman Gündüz, okulun etrafının açık olmasından dolayı çocukların rahat oynayamadığını belirterek, “Etrafının kapalı olmasını istiyoruz. Okulun bahçesi bozuk halde, kapısının önü yarısı beton yarısı toprak, betonu da hepsi çatlaklar içindedir. Bir de okulun çatısı bu sene söz de tadilat yapıldı. Yapılan izolasyon, rüzgâr ve yağmurun gelişiyle bıraktı. Şu an okul, öğretmen lojmanı ve okulun tuvaletleri damlıyor. Tavan berbat durumdadır. Her gün fırçayla temizlemek zorunda kalıyorlar. Okul bahçesinde bir fidan bile yok. Okulumuz 1977 tarihinde yapılmış. Çok eski olduğundan tadilatları bitmek bilmiyor. Şimdiye kadar yapılan tadilatın parasının üzerine biraz daha para verilseydi yeni okul yapılırdı.” ifadelerini kullandı.

“Köyümüzün okulu bir an önce düzene girsin”

Okulun çatısının betonla yapılması gerektiğini söyleyen köy sakinlerinden Selami Altun, “Okulun kötü bir görüntüsü olduğundan boyanması gerekiyor. Okulun etrafında kaldırım olmadığından hafif bir yağışta çocuklarımız çamurdan geçemiyor. Ayrıca okul bahçesinin duvarının yapılması gerekiyor. Bahçe duvarı için yetkililere söyleniyor ama sağlam yapılmadığından her defasında yıkılıyor. Çok eski olduğundan okul, tuvalet ve lojmanın yerine yenileri yapılması gerekiyor. Köyümüzün okulunun bir an önce düzene girmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerinden Recep Altun ise şunları söyledi: “Okulumdan ve çevre düzenlemesinden rahatsızım. Okulumuzda arkadaşlarımızla doğru dürüş eğitim alamıyoruz. Biz de herkes gibi düzenli ve temiz bir okul istiyoruz. Yetkililerden biran önce yeni bir okul yapılmasını istiyoruz.” (M. Sait Çelik – İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir