• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
İTTİHAD`dan Fadile Yalçın için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD), dün gece vefat eden merhum Molla Ahmet Hilmi el-Koği`nin eşi ve İTTİHAD üyeleri Molla Abdulküddüs, Molla Abdulsamet ve Molla Mehdi Yalçın`ın anneleri olan Fadile Yalçın için taziye mesajı yayımladı. 

Yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: “Kürdistan medreselerinin ender âlimlerinden biri olan merhum Melâ Ahmedê Koği`nin muhtereme hanımı Fadile Yalçın`ın vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunduk. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaklaşık üç aydır hastanede elim sancı ve rahatsızlıklara maruz kalan Yalçın`ın vefatı, ilim camiamızı derinden etkilemiştir.”

Merhume Fadile Hanım`ın hayatı boyu yaptığı fedakârlıklara dikkat çekilen açıklamanın devamında, “İslam`a ve Müslümanlara hizmet etme konusunda merhum eşini aratmayacak derecede fedakârlığıyla tanınan merhumenin ömrü çile ve eziyetlerle geçti. Özellikle İslam düşmanı Kemalist rejimin 2000`li yıllarda Müslümanlara uyguladığı baskılar neticesinde evlatlarından senelerce ayrı kaldı. Bölgede İslami hassasiyetlerinden dolayı zindan hayatı yaşayan, işkence gören, şehit edilen Müslümanları kendi öz evlatlarından ayrı tutmadı. Onların dertleri dert, sıkıntılarını sıkıntı bildi. Çocukları, babalarının ilim mirasına sahip çıkıp devam ettirsin diye çalışıp çabaladı.” denildi.

Merhumenin ailesine sabırlar dilenen taziye mesajının sonunda şu ifadelere yer verildi: “Bu vesileyle Âlimler ve Medreseler Birliği olarak değerli annemiz Fadile Yalçın`a Allah`tan rahmet diler, bereketli ömrünce çekmiş olduğu kederlerin kendisi için sevaba inkılap etmesini yüze Allah`tan temenni ederiz. Üyelerimiz Melâ Abdulküdüs, Melâ Abdussamed ve Melâ Mehdi olmak üzere tüm yakınlarına ve ilim camiamıza başsağlığı dileriz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir